11/05/2013

Forever 20


Liam
Na druhý deň ráno som sa zobudil dosť skoro a vedľa mňa ležala spiaca princezná. S úsmevom som ju chvíľu pozoroval a potom, snažiac sa ju neprebudiť, som sa postavil z gauča a rozhliadol som sa naokolo. Náš vianočný stromček pekne svietil, pod ním kopa darčekov, ktoré sme včera spoločne pobalili a na kozube nám viseli pančuchy. Je fajn mať takýto domov s niekým, koho máte tak radi.. No niečo sa mi však na tých pančuchách nezdalo.. Podišiel som teda bližšie a zbadal som, že v mojej pančuche niečo je.

„Kedy to stihla?“ pýtal som sa sám seba prekvapene a s úsmevom som sa pozrel na Sophie. Najprv som chcel svoju pančuchu zvesiť a pozrieť sa na to, čo som dostal, no nakoniec som dovnútra ani nenakukol, lebo som si povedal, že by sme si darčeky mali rozbaliť spolu.
Pobral som sa teda do kuchyne a rozhodol som sa, že dnes ráno spravím Sophie raňajky. Ako ju poznám, čochvíľa sa zobudí, tak jej stíham spraviť lievance, ktoré tak zbožňuje. Dnes bude špeciálny deň, takže dúfam, že všetko vyjde tak, ako má.
Pustil som sa teda do pripravovania a spievajúc si vianočné pesničky, s vianočnou náladou som pripravil výdatné raňajky pre nás oboch.

Sophie
Ráno som sa zobudila na to, že môj nos zacítil príjemnú vôňu prichádzajúcu pravdepodobne z kuchyne a pozrela som na hodinky. Je 8 am. Je ešte dosť skoro, no s úsmevom som sa ponaťahovala na gauči ďakujúc, že ho máme taký pohodlný a svižne som sa z neho postavila. V tej chvíli mi už škŕkalo v bruchu a tak som si to hneď namierila do kuchyne. No keď som prechádzala okolo kozubu na ktorom boli naše pančuchy, zbadala som, že aj v tej mojej niečo je. Liamovi som tam stihla dať darček už včera večer, no ako pozerám, ešte si ho asi nerozbalil. A on to asi stihol dnes ráno..
S príjemným pocitom som teda vošla do kuchyne, kde som uvidela stáť Liama za sporákom oblečeného v zástere a pospevoval si vianočné pesničky.
„Dobré ránko“ pozdravila som mu, pričom som ho zozadu objala.
„Dobré ráno“ povedal mi, otočil sa a s úsmevom ma pobozkal.
„Šťastné a Veselé Vianoce“ hovorím mu celá natešená, že môžem tento sviatočný deň tráviť práve s ním.
„Šťastné a Veselé Sophie“ objal ma.
„Ako dlho si už hore?“ pýtam sa a zvedavo nakuknem ponad jeho rameno.
„Ani neviem.. Chcel som ťa prekvapiť a tak som ti pripravil raňajky.. Môžu byť lievance?“ pýta sa čím mi vyčarí široký úsmev na tvári.
„Vieš, že tie zbožňujem.. Ďakujem ty môj kuchárik.“
„Len si nezvykaj“ uškrnul sa vzápätí a ja som ho drgla ramenom.
„Nezvykám“ taktiež sa uškŕňam.
„Ale veď ty vieš, že si robím srandu“ snaží sa to vyžehliť a ja sa smejem sama pre seba, hoci nakoniec aj tak vybuchnem smiechom.
„Asi sa radšej najem“ hovorím mu pobavene, keďže mi opäť zaškŕkalo v bruchu a tak som si sadla k stolu, na ktorom už bolo všetko prichystané, naliala som si mlieko a pustila som sa do jedenia.

„Ale musím uznať, že lievance vieš robiť perfektne“ pochválila som ho, čím som trochu zvýšila jeho ego.
„Ďakujem..“
„A nechceš navariť aj dnešnú vianočnú večeru?“ uškrnula som sa naňho a on len nesúhlasne pokrútil hlavou.
„Tak fajn, pomôžem ti“ povedal po chvíli nie veľmi presvedčivo a ja som mu za to dala pusu.
„Ďakujem darling.“
„Noo a myslím, že teraz je už čas na darčeky“ povedal mi s detským úsmevom a iskričkami v očiach.
„Tak teda poďme“ súhlasím a presúvame sa späť do obývačky s tým, že po raňajkách upraceme neskôr. Dnes sú predsa Vianoce, takže sa nemusíme nikam ponáhľať, aj keď máme ísť večer k otcovi a Davidovi, všetko v pohode stihneme.
Zvesili sme si teda naše pančuchy, každý vzal pančuchu toho druhého a sadli sme si k stromčeku.
„Tak ja prvá“ povedala som a podala som Liamovi tú jeho.
Pomaly ju teda otvoril a vybral jej obsah.
„Sophie, ty si blázon!“ povedal milo prekvapený.
„Viem, že si na nich už dlho pozeral.. Tak som ti ich kúpila“ hovorila som o hodinkách, ktoré mal vyhliadnuté v jednom z obchodov a chcela som ho nimi potešiť.
„Ja ťa zbožňujem!“ povedal, objal ma nadšene a za odmenu ma pobozkal.
„Dobre, dobre, len ma nezadus“ smiala som sa. A hoci dostal ešte aj pár iných darčekov, tento mu spravil jednoznačne tú najväčšiu radosť a ja som bola šťastná, že je s darčekom spokojný.
„No a teraz ty“ podal mi po čase moju pančuchu, ktorá nebola až taká plná ako tá jeho, no hneď som v nej zbadala obálku.
„Dúfam, že ma nechceš podplatiť“ uškrnula som sa a on len zagúľal očami.
„Noták, otvor ju“ povedal s úsmevom a napäto čakal, ako zareagujem. Najprv som teda otvorila obálku a mohla som len hádať, čo v nej je.
„To myslíš vážne?!“ pozrela som na neho potom, čo som zbadala poukážku do tetovacieho štúdia.
„Veď si mi už párkrát hovorila, že by si si chcela dať tatoo, tak teraz sa už aspoň konečne odhodláš tam ísť“ uškrnul sa.
„Ale len ak tam pôjdeš so mnou“ stanovila som si podmienku.
„S tebou aj na kraj sveta láska“ povedal pobavene a ja som sa na ňom zasmiala.
„Tak to som rada. A ďakujem.“
Popozerala som si ešte pár menších darčekov, ktoré som si v podstate sama vybrala, no on mi ich bez môjho vedomia kúpil a tak som sa mu za ne poďakovala. Chcela som sa už aj postaviť, lenže Liam ma chytil za ruku zatiahol späť k nemu a tak som naňho prekvapene pozrela.
„Počkaj, kam mi utekáš? Mám pre teba ešte jeden špeciálny darček.“
„Áno? A to je aký špeciálny?“ opýtala som sa a vybral si niečo z vrecka.
„Začínam sa báť“ uškrnula som sa.
„Ber to trošku vážne“ škaredo sa na mňa pozrel.
„Dobre, prepáč..“
„Takže Sophie, toto je len a len pre teba“ povedal s nervóznym úsmevom a podal mi malú škatuľku. V tej chvíli sa mi srdce rozbúchalo a ja som nevedela čo v tej škatuľke bude.

Najprv som pozrela na neho, potom na škatuľku a pomaly som ju otvorila.
Rukou som si zakryla ústa otvorené dokorán od prekvapenia, slzy sa mi tlačili do očí a nemo som hľadela na krásny prsteň pri ktorom bolo napísané: Will you marry me? V tej chvíli som čakala náušnice, retiazku, možno aj prsteň, ale to, čo tam bolo napísané ma tak prekvapilo, že som zostala úplne odstavená.
„Soo.. Will u marry me Sophie?“ kľakol si symbolicky na koleno, zahľadel sa mi do očí a s úsmevom na tvári čakal, čo poviem.
„Áno, áno, áno!“ dostanem zo seba po chvíli nadšene a celá dojatá sa mu šťastne hodím okolo krku.
„Milujem ťa a chcem s tebou stráviť zvyšok svojho života Sophie.“
„Aj ja ťa milujem Liam a nikdy o teba nechcem prísť“ hovorím šťastne a tuho ho objímem.

6 comments:

  1. Anonymous12/5/13 10:07

    Úžasné, úžasné, úžasné :-*... teším sa, čo bude nasledovať... úplne nádherná časť, až sa mi slzičky tlačili do očí ;)... ivs:)

    ReplyDelete
  2. kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne <33333 :")))

    ReplyDelete
  3. skveléé :) KRÁSNE, KRÁSNE :))

    ReplyDelete