29/11/2012

Never say Never40


Ahojte.. Máte tú novú časť a chcela by som vás ešte poprosiť.. Pod príspevkom máte novú kolónku s názvom: Reakcie.. Bola by som rada, ak by ste mi po prečítaní odškrtli niektorú z možností, zaberie vám to len sekundu.. Ďakujem ;)


Keď som sa ráno zobudila, pretrela som si rozospaté oči a prevalila som sa na druhú stranu. Myslela som, že vedľa seba uvidím spiaceho Nialla, no on tam už neležal. Prekvapene som sa posadila a obzerala som sa všade naokolo, no nebol tu a aj jeho veci zmizli. Sklamane som sa teda zvalila späť na posteľ, keď som zrazu zbadala lístoček na druhom vankúši. Otvorila som ho a s úsmevom som si ho prečítala.
Dobré ránko :).. Prepáč, musel som odísť skôr, lebo dnes máme tú moju welcome párty.. Nechcel som ťa budiť, lebo si tak sladko spala aj keď bolo už dosť hodín.. Večer ti zavolám a dohodneme sa čo a ako zajtra. Niall xxx
„Dnešné ráno začína dobre“ pomyslela som si a ešte chvíľu som si s dobrým pocitom poležala v posteli.
Asi po piatich minútach som sa však pozrela na mobil a čas ktorý som uvidela ma tak trochu prekvapil - 12:30! Bože, veď som prespala už viac ako pol dňa, najvyšší čas vstať!
Zišla som teda dole do kuchyne, kde už nikto nebol a spravila som si cereálie s mliekom. Popri čítaní nejakého časopisu, ktorý bol položený na stole, som si zjedla svoje raňajky a popri tom som ešte rozmýšľala, čo s načatým dňom. V časopise som si všimla reklamu, že v jednom z obchodných centier majú veľké sales a tak som sa rozhodla, že sa tam pôjdem len tak pozrieť.. Vyšla som teda hore, umyla sa a zo skrine som si vytiahla svoje roztrhané džínsové šortky a biele tričko s obrázkom. Potrebné veci som si nahádzala do väčšej hnedej kabelky a mohla som vyraziť. Maľovať sa mi ani nechcelo a tak som si len dala tenkú vrstvu make-upu, špirálu a jemný broskyňový lesk na pery.
Takto prichystaná som už vychádzala z vchodových dverí, keď ma zrazu zastavila babka, ktorá sedela na verande.
„Ahoj drahá“ povedala s úsmevom.
„Ahoj babi.“
„Kamže si sa vybrala?“ opýtala sa zvedavo.
„Idem do mesta, len tak sa poprechádzať, pochodiť pár obchodov..“
„A ide aj Niall?“
„Babi, cítim sa ako na spovedi“ zasmiali sme sa.
„Prepáč, len som zvedavá.. Ale keď ste včera spolu vyzerali tak šťastne.“
„Naozaj? To bude asi tým, že sme sa dlho nevideli.. A k tvojej otázke nie, nejdeme spolu, pretože dnes chcel zostať doma, lebo majú takú menšiu oslavu jeho príchodu.“
„Tak to je fajn, pozdrav ho a potom mu odkáž, že sa u nás môže kedykoľvek zastaviť.. A Jess?“ zastavila ma, keď som už schádzala zo schodov.
„Áno?“ otočila som sa k nej.
„Užívaj si, kým si mladá“ žmurkla na mňa a ja som sa pousmiala.
„Ďakujem za radu babi.. Maj sa“ zakývala som jej ešte a odkráčala som ulicou až na najbližšiu zastávku.
Cestou autobusom som tak trochu premýšľala nad babkinou radou a rozmýšľala som, či myslela aj niečo konkrétne. Najprv ma napadol Niall, no toho asi nemyslela, či? No v každom prípade, úplne s ňou súhlasím a snažím sa držať sa tejto vety.. Viem, že to čo je dnes sa už nemusí opakovať a preto sa snažím žiť naplno každý jeden deň. Nie som typ človeka, ktorý len celé dni sedí doma a čumí na telku.. Dobre, to dnešné predĺžené ráno teraz nepočítam, aj keď sa mi to už dlho nestalo.. Ale veď treba si občas aj trochu oddýchnuť, no nie? Ja sa proste potrebujem hýbať, byť medzi ľuďmi a žiť! Som blázon? Možno tak trochu, to je teraz nepodstatné.. A zase rozmýšľam o úplne niečom inom.. Nevadí, naše myšlienkové pochody sa nedajú zastaviť..
„Už vystupujem?“ pozrela som prekvapene von oknom a zazrela zastávku, na ktorej mám vystúpiť.
Predrala som sa teda cez ľudí von a namierila som si to k najbližšiemu TAKEAWAY, kde som si objednala jablkový džús, keďže som akosi vysmädla.. Objednávku mi vybavili dosť rýchlo a tak som sa po chvíli ocitla opäť na jednej z mnoha rušných ulíc. Vykročila som teda k blízkemu obchodnému centru, kde sa na mňa z výkladov usmievali veľké cedule s nápismi: SALES!
„Mám čas“ pomyslela som si a tak som si pomaly prešla takmer všetky obchodíky tam a nakúpila som si niekoľko nádherných vecí na seba.

S úsmevom na tvári som teda vyšla von a sadla som si aj s taškami na jednu z lavičiek.. Pripadalo mi to ako taká oddychová zóna, keďže tam boli deti, mladí ale aj starší.
Vybrala som si z kabelky tablet, ktorý nepoužívam veľmi často, no teraz sa zíde.. Zapla som ho, pripojila sa na Wi-Fi a preniesla som sa tak trochu do virtuálneho sveta. Na Facebooku som si písala s Alex a pár ďalšími spolužiakmi, napísal mi dokonca aj Mišo.. No keď som došla na Twitter, čakalo ma tam asi 30 nových followers a z toho všetko boli baby.. Niekoľko z nich som followla späť a nevenovala som tomu nejakú pozornosť.. Ale keď som zbadala na jednej nemenovanej stránke článok, kde bola fotka mňa a Nialla s popisom: „Horanova nová priateľka?“ dosť ma to zaskočilo. Niall mal asi včera pravdu.. Teraz si všetci myslia, že som jeho nová frajerka.. Prišlo mi to dosť vtipné, no nedalo mi to a tak som si prečítala článok až do konca..
„Páni, čo sa ja o sebe nedozviem“ krútila som neveriacky hlavou.. Osoba, ktorá to písala sa do Nialla riadne naváža a hovorí o mne ako o nejakej zlatokopke.. Presne preto nerada čítam bulvárne denníky, lebo články v nich sú takmer vždy vymyslené a paparazzom už potom nezáleží na tom, či to pravda je alebo nie je.. Majú proste tvoju fotku a oni si z toho vykreslia svoju vlastnú pravdu..
Rozhodla som sa teda radšej nečítať to už a zavrela som tú nezmyselnú stránku. Chvíľu som si ešte užívala slnko tým, že som svoju tvár nastavila slnečným lúčom, aby som nebola biela ako stena a tablet som si vypla.
No po pár minútach som začula nejaké dievčatá ako si vravia: „Aha, to je ona..“
Mala som zatvorené oči, takže som nevedela o kom sa rozprávajú, no keď sa ku mne niekto ozval zbystrela som.
„Ahoj, ty si tá nová Niallova priateľka?“ opýtalo sa ma asi 12 ročné dievčatko z krásnymi čokoládkovými očami.
„Ahoj.. Hmm, nie.. Sme len najlepší kamaráti“ povedala som s úsmevom, keďže som zostala trochu zaskočená takouto otázkou.
„Aha.. A ako sa má? Môžeš mu povedať, že ho pozdravuje Lizzy?“ usmiala sa.
„Jasné, odkážem mu to a má sa dobre. A ako sa máš ty?“ opýtala som sa jej.
„Dobre.. Tak ja už budem musieť ísť, ahoj“ zakývala mi a rýchlo odbehla preč.
„Ahoj“ zakričala som ešte za ňou.
„To bolo milé“ pomyslela som si a zdvihla som sa z lavičky na odchod.
„Ahoj, môžeš sa nám podpísať?“ pribehli ku mne po chvíli ďalšie tri dievčatá.
„Ahojte.. Ja?“ spýtala som sa prekvapene.
„Jasné, veď si nová priateľka Nialla Horana, nie?“  pozrela na mňa, akoby to vedela na 100%.
„Nie, sme len veľmi dobrí priatelia“ povedala som.
„Jááj.. Ale aj tak by si sa nám mohla podpísať“ uškrnula sa.
„Tak teda dobre“ povedala som, položila som tašky a popodpisovala som sa im.
„Ďakujeme“ vraveli nadšene.
„Za málo, tak ja už budem musieť ísť, majte sa“ zakývala som im a pobrala som sa domov.
„Tak to bolo divné.. Ešte som nikdy nikomu nerozdávala podpisy“ zamyslela som sa.

Mobil mi v kabelke začal vyzváňať a tak som sa opäť zastavila a vybrala si ho.
„Ahoj“ zdvihla som Niallovi a pokračovala som v ceste k domu.
„Ahoj, tak aký si mala deň?“ opýtal sa milo.
„Fajn, práve idem domov.. Ale neuveríš, čo sa mi dnes stalo..“


12 comments:

  1. Okamžite pridaj ďalšiu časť!!:D som na tomto príbehu závislá!:)):D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ďakujem :D.. a okamžite asi nie, ale pokúsim sa čo najskôr ;)

      Delete
  2. Nádhera!! :)

    ReplyDelete
  3. Simply incredible :-* Ivs :)

    ReplyDelete
  4. fúúha super:)...zlaté a úžasné ako vždy...pridaj dalšiu ak sa dá...nehorázne sa teším čo vymyslíš :)...-N

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem a zvedavá som aj ja :) :D

      Delete
  5. úúžasnéé! stráášne sa teším :))

    ReplyDelete
  6. jéé to bolo super =) Pekna časť, a tie reakcie tých díevčat =D .... Teším sa na ďalšiu =))

    ReplyDelete