24/07/2012

Never say Never - INTRO


AHOJTE! Takže, konečne pridávam Intro k novej poviedke, ktorá sa volá Never say Never! Časti však začnem pridávať asi až od budúceho týždňa, pokiaľ sa nič nezmeníí alebo ma nevyprovokujete :DD.. Tešííte sa?? Dúfam, že áno a dúfam, že vás nesklamem.. Takže enjoy new story ;)


„Konečne mi odpísal!“ pomyslela som si nadšene, keď som si otvorila prijaté správy na Facebooku.
Pýta sa ma ako sa mám, čo nové za posledný týždeň a ešte pár bežných otázok, ako vždy..
Bez váhania mu odpisujem, čím odignorujem pár ďalších známych, ktorý mi píšu s tým, že oni počkajú.. Aj on počká a pravdepodobne si to hneď neprečíta, no ak by som mu hneď neodpísala, tak mám asi zlý pocit a pred sebou otázku: „Čo ak sa o minútku náhodou prihlási??“ Človek nikdy nevie. Jedna minúta vám niekedy dokáže zmeniť takmer celý život..

Tak fajn! A teraz sa určite všetci pýtate, s kým si píšem, že? Tak pekne po poriadku a začnem naozaj od začiatku.
Moje meno je Jessica Jackson, mám 17 rokov a som zo Slovenska. Viem, že moje meno neznie ani zďaleka ako slovenské, no to bude asi tým, že môj ocko nie je odtiaľto.. Pochádza z Dublinu v Írsku a hoci tam má rodinu, nechodí tam často. Popravde ja som tam nebola ešte ani raz, hoci tam mám babku a dedka.. Letenky tam, sú dosť drahé, takže ocko tam lieta len raz do roka a aj to sám a pár krát tam s ním bola aj mamka.. Ja sa so starými rodičmi poznám len cez skype, no už sme si zvykli a veríme, že sa aspoň raz uvidíme aj naživo..
Mamka sa s ockom spoznala tu na Slovensku, keď tu bol ako manažér jednej írskej kapely a ona bola manažérka hotela, v ktorom boli oni ubytovaní.. Ocko vraví, že to bola láska na prvý pohľad a hneď keď ju uvidel, vedel, že to je tá pravá.. Viem, znie to ako romantické klišé, no niektorí ľudia majú proste šťastie.. A oni ho mali.. Vymenili si svoje telefónne čísla, maily a po mesiaci sa aj napriek diaľke dali dokopy.. A sú spolu dodnes a všetko klape ako má! Ocko sa po čase presťahoval sem – do Bratislavy a teraz má už niekoľko rokov na starosti organizáciu rôznych koncertov svetových hviezd.. Naposledy to bol myslím Elton John. No ak si myslíte, že s ním chodím do zákulisia a podobne, tak sa mýlite! Mám síce niekoľko fotiek s hviezdami ako sú David Guetta.. a pár podpisov od známych hviezd, no v skutočnosti sa mu nechcem veľmi pliesť do práce.. No má to aj výhodu v tom, že mám zľavnené lístky na koncerty, kde je aj on, takže sem tam sa idem na koncert s kamoškami odreagovať..
Mám ešte mladšiu sestru, ktorá má 3 roky a volá sa Tracy. Je strašne zlatá a verte mi, že o zábavu mám postarané.. Mamka sa už onedlho vráti do práce v hoteli a potom sa budem o Tracy starať častejšie.. Milujem deti a rovnako aj čas strávený s Tracy.. Do 14tich som bola jedináčik, takže si teraz užívam malú sestričku..
A ako sa doma rozprávame? „Dvojjazyčne“ :D. Mamka vie plynule po anglicky a ocko sa počas tých veľa rokov na Slovensku naučil aj po slovensky. Nie až tak plynule, no celkom mu to ide.. Ako hovorí: „slovenčina je veľmi ťažká.“
Takže doma kecáme občas po slovensky a občas po anglicky. S ockom však väčšinou po anglicky, keďže chce, aby som sa perfektne naučila angličtinu a mohla som ísť do sveta.. Okrem angličtiny sa však učím aj francúzštinu a s taliančinou som začala minulý rok..
A s Tracy sa doma rozprávame väčšinou po slovensky. Teda ak je s ňou len ocko, tak jej dáva súkromné hodiny angličtiny haha. A keďže sa naša Tracy učí dosť rýchlo (rýchlejšie než jej sestra :P), základy už má.. Môžem povedať, že sme medzinárodné deti, pretože ja som sa narodila v Írsku, keď tam boli práve naši na návšteve a Tracy sa narodila tu, na Slovensku.
Čo sa týka školy, práve začínam tretí ročník na Hotelovej akadémii. Prečo Hotelka? Neviem, asi to mám v génoch :D.. Ale bavilo by ma manažovať nejaký ten hotel dajme tomu v Dubaji. Som nenáročná, viem.. Ale treba byť! A navyše, mamka ma toho o organizácii hotela už veľa naučila, takže nejaké poznatky o hotelierstve už mám a viem ako čo funguje..
A táto škola ma zatiaľ veľmi baví, takže som rada, že som si ju vybrala.. Doma napríklad vyváram a pečiem častejšie než mamka.. Priatelia?
V triede sme skvelá partia, takže vždy spolu vymýšľame niečo crazy!
A aj keď mám veľa kamarátov a kamarátok, nie vždy je ľahké nájsť tých ozajstných. Pár krát sa mi už však stalo, že som sa v ľuďoch veľmi sklamala.. Boli to typy „kamarátok“, ktoré sa so mnou rozprávali len vtedy, keď chceli ísť na nejaký koncert a podobne.. Ja som si to však nechcela priznať a tak som na to neskôr doplatila... Teraz si však dávam väčší pozor s kým napríklad von pôjdem či nie..
V triede si však najlepšie rozumiem asi s Alex. Spoznali sme sa až na Hotelke a sadli sme si. Náš vzťah sa v druhom ročníku upevnil a rozumieme si čím ďalej tým viac.. Obe máme podobné záujmy, počúvame rovnakú hudbu a obe máme mladšie sestry.. Je to môj strážny anjel s ktorým sa môžem rozprávať úplne o všetkom ;)..

Jessica



Alex


8 comments:

  1. Ak okamzite nezačne pisat, moja zlata, tak si skončila :D chcem vedieť, kto je pan záhadný, s kym si pisala ... NOW!!!! :-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Všetko sa dozvieš, neboj sa :D :-*

      Delete
  2. Anonymous26/7/12 14:40

    Tak to sa mi začína páčiť =D Len pekne pokračuj,už sa neviem dočkať =DD

    ReplyDelete
  3. Wooow vyzerá to super, náhodou som našla tvoj blog, určite sem budem chodiť čítať :)

    ReplyDelete
  4. Ja som vravela že sa mi to bude páčiť.. krásne si to začala.. a chcem okamžite vedieť s kým si to píše.. a jedna otázka.. nevieš náhodou ako sa volá to dievča čo stvárňuje ne tej foto Jessicu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ďakujem a určite sa to čoskoro dozvieš ;).. A na tvoju otázku musím odpovedať, že netuším :D To som len náhodne stiahla z netu.. ;)

      Delete